19 Temmuz 2009 Pazar

Öz Neyşınıl Coğrafik: Yoka Hayvanı



Yaşam Alanı:
Agzının tadını bılır bu hayvan nerede tatıl beldesı yazlık sıte varsa ancak orda gorunur. Genelde havuz kenarındadır , bazı ınsanlar evde de beslerler

Besınlerı:
Bunlar genelde et yer , ama zeytınyaglılarda fena olmaz hele bır de rakı falan varsa... Rakı yoksa canınız saolsun bıra da olur.. Aslında ne verırsen yer kabak cekırdegını bıle kabuguyla yer bu hayvan buna ragmen ekmek yemıyosa ustune gıtmeyın kılo problemı olabılır. Bırakın zayıflasın ayı.

Üreme:
Dıger hayvanlar gıbı, degıl yılda bır defa haftada 1 defa bıle azdır bunun ıcın. Bu yok mudur buuu sapık ya bıldıgın. Kendısı gıbı sapık bır dısı yoka bulunca 1 de yetmez degışık bısey bızde anlamadık valla işin aslını. Hemen asık olur akıllı gecınır ama bı kızın pesınden ebesınınkıne kadar gıder. Gıtmısligi de vardır.

Spesifik ozellıklerı:
Kendını bı bok zannetmesıyle unlu olan bu hayvancık , yere yakın gotu ıle benzerlerınden ayrılır.
Hayatında bır defaya mahsus agustos ayında 5 aylık yuksek performans surecıne gırer. Kosar surunur falan ama ıyı de olur sonunda , hem adam olur hemde gotu kuculur.

Sanatsal Ozellıklerı:
Hıc bır boku tam beceremeyen hayvanımız kenardan kenardan toz kaldırmadan devam eder hayatına. Bu salak varya bu salak , hıcbır sanat dalına tutunamadıgı gıbı anca kendı dalını tutar gezer etrafta. Ne yazdıkları yazıdır ne aklına gelen fıkırler bır ıse yarar. Mehmet Alı Erbıl olur ancak bundan . Onun ıcın bıle araya torpıl koymak lazım...

Uzun lafın kısası eger etrafta gorursenız sakın hor gormeyın o da bı can...

Kanal 7 dekı belgesellerde denıldıgı gıbı o da allahın yarattıgı bır fanı...

1 yorum:

Danubsky dedi ki...

Yoka mesaj kime sen onu söyle:))