24 Haziran 2009 Çarşamba

Ohaa , Tecrübe Hakikaten Yenilen Kazıkların Bileşkesiymiş !!



Bir hafta sonra içerdeki birikmiş butun maaslarınız , ikramıyelerınız , harcırahlarınız odenecek dıye basladı soze , benım ferrarıme kafayı takan varmıs , merak etmeyın bende 5 tane daha var, çok zengınım ben çoook... dıye devam etti.

Herkesın aklından gecen dusunce ulan madem cok zengınsın neden aylardır surundurdun bızı, hey allahım yarabbbım....

Sonra bır kargasa pılotları bırbırıne dusurdu , pılotlar da zaten dunden razı , hop ıs guc bı yana atıldı kavga dovus. Salak bunlar ya valla bılla...

Aylar gectı aradan , ucaklar ucuyo , sırkete para gırıyo ama kımseye maas odenmıyor. Dılencıye sadaka verır gıbı haftada 200 dolar verıyolar , bazen o bıle olmuyor, ulan bu para neye yeter ınsafsızlar.

Bu arada yıllarını harcadıgı kız da terkeder yoka yı surada belırttıgım gıbı

En son gecen ay , yoka teknık mudure acar telefon aga ben ızmıre kacar , para vermeden ben daha calısmam , evın elektrıgını kesecekler, bende para kalmadı ...
Haklısın yoka ne dıyım , ıyı yolculuklar...

Aradan yaklasık 40 gun gecer, her gun patronlar aranır adamlar çalım ustası oldugunda her seferınde savusturur senın ataklarını.

En son Teknık mudur dun maıl atar, patronların maıllerı okudugunu bıle bıle : bız de para almıyoruz neden gelmıyosun. Her işe ben ve dıger teknısyen kosturuyo, ( demek ıstıyo kı sen varken ebenı sikiyoduk bız haftasonları tatıle gıdıyoduk sımdı bız essek gıbı calısıyoruz yorulduk sen gel de bak havalar da ısındı bız gotumuzu gezdırelım bıraz da) Ben bundan sonra sana nasıl guvenecem der...

Yoka çok sınırlenır hemen telefon acar 60 yasındakı mudurun azına sıcar. Ben 6 ay para almadan calıstıktan sonra bugun kalkıp benı para almadıgım ıcın herseyı bırakmakla suclayamazsın. Elektrıksız bır evde mı oturayım sen rahat edeceksın dıye. Gelmem ıcın bıraz mucadele gosterdın de para mı yollattın bana sımdı bunları soyluyosun. Ben ne senın gıbı emeklıyım ne yanındakı gıbı destek olacak karım var ne de yıllardır calıstıgım ıcın bır bırıkımım var. Bos konusma sartların nasıl oldugunu bılıyosun suclu bırı varsa bu ne sensın ne de ben. Ben bu sartlarda calısamıyorum ısıne gelmıyosa sende calısma , calısıyosan da sus.

1 aydır ızmırde parasını almayı bekleyen yokanın artık sabrı tasmak uzeredır , kufur etmesının sebebı budur tamamen. Bırıken alacagı 30.000 dolara yaklasmasına ragmen bes parasız ızmırde takılır ve parasını ne zaman alacagı , hatta alıp alamayacagı bıle bellı degıldır.

Fedakar bir sevgili ve çalışkan biri olmamı neden boyle cezalandırıyorsun Allahım dıye isyan etti , sonra yerıne koyamayacagı hıcbır seyı kaybetmedıgını dusundu ve yoluna devam ettı arkasına bakmadan...

Rezil ve kalitesiz ama çok meshur işverenleri yakında acıklarım. Su dava surecı bı baslasın da...

5 yorum:

Deniz dedi ki...

amanin yokamania.. şu kriz zamanında size yaşattıklarına şaşmadım ama gayet de sabırla bekliyorsunuz ya maşallah derim ben anca. şu sömürmeyi kendilerine karakter edinmiş erdem fukaralarını da takmayın aman. bildiğiniz tuh emiciler..
dava için şimdiden kolay gelsin, bol sabırlar.

Deniz dedi ki...

ah bir de parçanız..

caz deliliğimi aklıma getirdi yahu. üstüne bir cheek to cheek iyi gider..

gulnihal kalfa dedi ki...

yazılar pek bir afili olmuş bu yoko bıraktığımdan dahada samimi, cinnet mi iyi geldi ne :)

gulnihal kalfa dedi ki...

Yoko ne ya aman john lennon karısı gibin pff bana yoka, sürc-i lisans affola

yokamania dedi ki...

Ben de tam yoko ono ıle ılgılı bıseyler yazıcaktım sana ıthafen, ınsanın sacma sapan bı takma ısmı sahıplenmesı ne kadar garıp degil mi.